Schilderwerk en werkwijze

Waarom moet u voor al uw binnenschilderwerk, buitenschilderwerk en al uw andere schilderwerk kiezen voor Van de Bor schilderwerken? Van de Bor Schilderwerken is een gerenommeerd en ervaren schildersbedrijf met een hoge kwaliteitsstandaard, die de fijne kneepjes van het vak door en door kent. Voor al uw schilderwerk denken wij aan de kleinste details, zodat uw schilderwerk lang goed blijft. Wij werken voor particulieren, bedrijven, vereniging van eigenaren en voor aannemers en gaan ook graag voor u aan de slag.

Bescherming en verfraaiing van het schilderwerk

Waar het bij buitenschilderwerk vaak draait om bescherming van het hout, is verfraaiing natuurlijk ook een belangrijke factor. Dit geldt niet alleen voor buitenschilderwerk, maar ook voor het binnenschilderwerk. Denk maar eens aan de buitengevel gevestigde raamkozijnen en deuren. Deze staan geregeld open of bevinden zich in vochtige ruimtes en zijn dus kwetsbaarder dan de binnendeuren en kozijnen. Ook op de slaapkamer zijn deze kwetsbaarder, aangezien hier meer vocht wordt geproduceerd dan in de rest van uw huis. Dat vocht kan makkelijk door kieren en/of scheuren het hout in trekken, wat problemen kan geven voor de kwaliteit van het buitenschilderwerk. Dit wordt met name veroorzaakt door de zon, doordat de zon water wil laten verdampen, maar als vocht opgesloten zit kan het er niet uit. Toch wil het vocht het hout uit en trekt vaak naar buiten toe, waardoor uiteindelijk houtrot ontstaat.

Houtrot bij schilderen voorkomen

Houtrot is een van de belangrijkste verschijnselen die we juist willen voorkomen. Mocht u ervoor kiezen om uw huis zelf te gaan schilderen, dan is het heel moeilijk om houtrot te voorkomen. Om houtrot te voorkomen, kunt u echt het best een professionele schilder inschakelen. Van de Bor Schilderwerken weet precies welke producten, technieken en materialen er nodig zijn om houtrot te voorkomen.

Voor bovenstaande problemen zijn er een aantal standaard oplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld elastische 2 componenten vulmiddel gebruiken en / of alle naden langs het glas afkitten met een beglazingkit. Echter betreft dit alleen het beschermende aspect, en is de verfraaiing een nog belangrijker aspect. Wij zullen altijd streeploos schilderen, zonder zakkers (verf druppels) en bladders (ook wel blazen of blaren in de verflaag genoemd). Daarnaast zullen we altijd zorgen voor de juiste laagdikte en de perfecte glans, zoals u het graag hebben wilt.

Voorbeelden van houtrot

houtrot reparatie

Image 1 of 2

Schoon en netjes werken

Tijdens het schilderwerk zal er door Van de Bor Schilderwerken altijd schoon, netjes en zorgvuldig gewerkt worden. Zo wordt al uw meubilair en vloer altijd goed afgedekt en maken wij altijd gebruik van een stofzuiger op de schuurmachine. Laatstgenoemde scheelt al snel 80% van de stofvorming in uw huis.

Daarom kiest u voor de professionele schilder

Bovenstaande punten geven aan waarom het ook voor u slim is om uw schilderwerk door een professionele schilder te laten uitvoeren. U kunt besparen op uw schilderwerk door het door de winterschilder uit te laten voeren.

Van de Bor Schilderwerken ook voor u de beste keus!

Bekijk nu ook de pagina met referenties om te lezen hoe tevreden andere klanten van Van de Bor Schilderwerken zijn, of bekijk de portfolio pagina, waar u foto’s kunt zien van projecten die door Van de Bor Schilderwerken zijn opgeleverd. Zoekt u ook een betrouwbare en professionele schilder voor het schilderen van uw huis, houtwerk, meubels, boot of een ander object? Twijfel dan niet en vraag geheel kosteloos en vrijblijvend een schilder offerte aan